söndag 20 mars 2011

Provar nya tuschpennor...

I födelsedagspresent fick jag så härliga nya tuschpennor, ProMarker, i grundfärgerna och en hudfärg. "Prova om du gillar", sa han, "det finns 30 nyanser på Panduro...."

Me likelikelike...... =D   Nu har jag köpt några till, och ett ritblock med specialpapper, och nu tränar jag på vatten.... eller hav.... med vågor... japansk stil.... (tränar alltså, bortse från de märkliga färgkombinationerna!)

Jag använder konstverket "The Great Wave off Kanagawa" av Katsushika Hokusai som förebild.

Lite märklig känsla att göra det just nu med tanke på vad som händer i nutid i Japan. De har uppenbarligen sett stora vågor förr... När jag googlade inför det här inlägget lärde jag mig dessutom att det finns mer än tsunami (översatt hamnvåg, orsakad av jordskalv). Den här vågen lär vara en okinami (översatt monstervåg, okänd uppkomst mitt ute till havs, 25-50 m hög...). På orginalmålningen överraskar vågen fiskare i sina båtar. På min teckning fick alla fiskare stanna hemma...

3 kommentarer:

 1. Härlig bild!
  Kul att prova nya pennor!
  ProMakers är inte dumt!
  Skönt att du lät alla fiskare stanna hemma!

  Själv satt jag förut vid skrivbordet med ca 20 min till godo. Tänkte mig en penna i handen. Men var trött. Orkade inte ta fram något papper eller penna... Kanske det blir några minuter över imorgon, då får penna, eller symaskinen åka fram !! Vilket beror på lusten just imorgon! - Men mycket ideér och kreativitet finns här som vill UUUUT!

  SvaraRadera
 2. Va fint! Jag gillar faktiskt färgkombinationen så jag tänker inte bortse från den :P hittade just hit! Fin blog!
  Mvh Maya

  SvaraRadera
 3. Oh vad fint! Sj är jag inte så jätteförtjust i promarker men allt beror p vad man ska ha dem till o i ditt fall funkar det utmärkt!! =)

  SvaraRadera